Muoto 2015-gaala

Muoto GaalaMuoto on ajankohtainen läpileikkaus parhaasta suomalaisesta muotoilusta. Vuotuinen gaala palkitsee alan luovimmat, lahjakkaimmat ja tinkimättömimmät tekijät ja nostaa esiin merkittävimmät tuotteet.

Muoto on suomalaisen muotoilun juhlaa. Oivaltavaa designia, jolla on sijansa suomalaisessa elämässä. Hyviä ideoita, joista on iloa ihmisille. Ja uraauurtavaa työtä suomalaisen muotoilun parissa.

Ehdokkaat 2015

Minna Parikka with Vallila -kuoseistaVallila

Vallila tuo elokuussa kauppoihin Minna Parikka with Vallila -malliston! Mallistoon kuuluu kolme kuosia, Pupulus, Papilio sekä Universum.

Mimmit-tuoteperhe, design Mort, Lerche, Luukkanen ja Vallila MimmitDesign

Mimmit on suosittu lasten animaatiosarja. Animaatioita on tehty 39, neljäs levy ilmestyi maaliskuussa ja kuudes kirja on tulossa. Vallila & Mimmit -kokoelmaan kuuluu kolme kuosia: Kotipiha, Vaskimetsä ja Kevätlaulu.

Corona-huopa, design Marja RautiainenCorona

Corona-huopa on villaa, ja se valmistetaan kokonaan Suomessa. Viimeistelykäsittelyn ansiosta huopa on pehmeä myös paljaalla iholla. 130 x 170 -senttisessä huovassa on useita värivaihtoehtoja, ja sidoksen ansiosta jokaisella värivaihtoehdolla on kaksi ilmettä, tumma ja vaalea.

Polkka Jam, design Kristiina Haapalainen ja Sami Vähä-AhoPolkka Jam

Kuvan Tsai & Cafe -malliston keittiöpyyhkeiden kuvituksen inspiraationa on ollut kuvittajien työhuoneen yläkerrassa sijaitsevasta kahvilasta kantautuvien kuppien kilinä ja kolina. Polkka Jamilla on laaja valikoima erilaisia keittiöpyyhkeitä. Tuotteet on painettu Aitoossa ja ommeltu Lempäälässä.

The Gran Ru Collection, design Wilhelmiina KosonenGran Ru

The Gran RU Collectionin visuaalinen maailma pohjautuu skandinaavisiin perinneryijyihin – ryijyissä esiintyviin sommitelmiin, symboleihin ja kuvaaiheisiin. Tuoteperheessä käsityö ja nykyaikaiset valmistusmenetelmät yhdistyvät uudenlaiseen muotokieleen.

Riisiposliiniastiat, design Eeva JokinenRiisiposliini

Riisiposliinikokoelmaan kuuluu käyttöesineitä ja uniikkeja sarjoja. Kuviointi on tehty riisiposliinitekniikalla, jossa esineen seinämään kaiverretaan aukko, joka myöhemmin prosessissa täytetään lasitteella. Käyttöesineet kestävät hellävaraisesti käsiteltyinä myös mikron ja konepesun.

Kieppi-valaisin, design Tapio AnttilaKieppi

Kieppi-pöytävalaisin on valmistettu muotoon taivutetusta koivuviilusta. Se kätkee sisälleen himmennettävän led-valonlähteen. Valaisin syttyy ja sammuu hipaisemalla. Kieppiä on saatavilla mustana, valkoisena sekä koivunvärisenä. Kieppi-valaisinta valmistaa Lahdessa Nordic Hysteria.

Aura-tuoli, design Mikko LaakkonenAura

Aura L -tuoli on uusin tuote Innon Aura-tuoteperheessä. Korkeaselkäinen, sympaattinen lepotuoli sopii yhteen Aura-sohvan kanssa. Tuolia on saatavana myös matalammalla selkänojalla. Runko ja jalat ovat metallia, istuinosa on pehmustettu. Aura-tuoteperhe on palkittu Red Dot Best of the Best 2013 -palkinnolla.

Lavitta-tuoteperhe, design PoiatLavitta

Lavitta-sarja sisältää tuolin, pöytiä ja penkin. Sarja on saanut innoituksensa perinteisistä suomalaisista, kokoon­taittuvista puutarhakalusteista. Lavitta-kalusteet on valmistettu viilupuristeesta ja lakattu tai petsilakattu. Väreinä ovat tammi, vaneri, kuultava musta ja valkoinen.

Tomoko-reviirikaluste, design Mottowasabi, Yuki AbeTomoko

Tomoko on työympäristö­kaluste, joka mahdollistaa henkilökohtaisen vetäy­tymisen ja keskittymisen yleisissä avo­tiloissa. Tomoko eliminoi häiriötekijöitä kuten hälyä, melua ja liikettä. Se voidaan varustaa myös valaisimeksi.

 

 

Muistelmia vuoden 2015 gaalasta

Muoto2015-gaala oli jälleen ikimuistoinen! Haluammekin kiittää kaikkia muotolijoita, design-taloja, tuomaristoa, yleisöä, yhteistyökumppaneita ja jokaista jollain tavalla gaalaan osallistunutta henkilöä tai tahoa! Ilman tätä porukkaa gaala olisi jäänyt pitämättä, ja suomalaisen designin matka maailmalle olisi jarruttunut merkittävästi. On todella hienoa ja inspiroivaa nähdä, kuinka vuodesta toiseen ihmiset jaksavat tehdä töitä kotimaisen suunnittelutyön eteen ja kuinka ainutlaatuisia ja hienoja tuloksia se saa aikaan! Vuosi vuodelta ollaan menty kovasti eteenpäin, ja vauhti senkuin vaan tuntuu kiihtyvän! Mieletöntä meininkiä ja mahtavaa porukkaa!

Muoto2015:n virallinen kuvagalleria on päivitetyillämme sivuillamme osoitteessa http://www.muotogaala.fi/palaa-gaalatunnelmiin/. Sieltä paikalla olleet tai paikalle halunneet, mutta jostain syystä pääsyssä estyneet, voivat käydä katsomassa vielä juhlahumuisia kuvia! Kyllä noita kuvia katsellessa taas palaa mieleen, kuinka mahtava tapahtuma oli kyseessä ja miten hyvin käytännön järjestelyt loppujen lopuksi onnistuivat!

Keittiön henkilökunnalle on pakko vielä antaa oma erityiskiitos. Ruoat olivat taas aivan täydellisiä ja tämä olikin varsin yleinen puheenaihe ruokapöydissä salin ympäri. Liha oikein suli suussa ja kastikkeet olivat juuri täydellisen kosteat ja aromikkaat, kuitenkin sopivan miedossa muodossa. Lisukesalaatit ja aivan uskomattoman hyvin tehdyt kasvisriisit sointuivat näiden ruokien kanssa aivan kuin joku ammattilainen olisi sen suunnitellut…tosin paikalla oli kiistattomia ravintolamaailman tähtiä Suomen ravintolataivaalta, eli ei ehkä mikään ihme.

Väliaikashow ja viihdykeryhmä ansaitsee myös omat kiitoksensa! Tanssiryhmän kuviot sulautuivat täydellisesti yhteen ja kokonaisuus oli erittäin kaunis, myös näin maallikon silmiin! House-bandin vedot sekä ikivihreistä että hieman tuoreimmista hiteistä olivat varmasti kaikkien mieleen, erityisesti hunajakurkkuisen laulajan ansiosta! Kellään ei varmasti ollut tylsää, ja ohjelmaa oli juuri sopivan verran, että myös pöytänaapurin kanssa kerkesi jutella!

Erityiskiitos yhteistyökumppaneille

Yhteistyökumppanit mahdollistivat taas kerran unohtumattoman gaalan järjestämisen! Ilman heidän taloudellisia sekä kalustollisia lahjoituksia gaalan järjestäminen olisi ollut mahdotonta! Kiitos siis heille seuraavasta:

Puvustuksesta ja varsinkin tanssijoiden rock-henkisistä vaatteista:  Undergroundstore

Gaalan stailauksen välineistä: DickJohnson

Sivuston webhotellista: Neutech

Päiväohjelman järjestämisestä jännittävän Escape Roomin muodossa: Exite

Gaalan juontajien korut: Samaskoru

Muoto 2015 Gaala

Muoto on ajankohtainen läpileikkaus parhaasta suomalaisesta muotoilusta. Vuotuinen gaala palkitsee alan luovimmat, lahjakkaimmat ja tinkimättömimmät tekijät ja nostaa esiin merkittävimmät tuotteet.

Muoto on suomalaisen muotoilun juhlaa. Oivaltavaa designia, jolla on sijansa suomalaisessa elämässä. Hyviä ideoita, joista on iloa ihmisille. Ja uraauurtavaa työtä suomalaisen muotoilun parissa.